Dorn therapie / Breuss massage

Dorn-Therapie is een zeer vriendelijke en zachte manier van behandelen waarbij verschoven ruggenwervels worden gecorrigeerd en bindweefsel word los gemasseerd.

De dorn therapie heeft als uitgangspunt het opheffen van beenlengteverschil. Ongeveer 98% van de mensen heeft een beenlengteverschil, dit beenlengteverschil is meestal geen anatomische afwijking want de botten zijn even lang. 1 been lijkt langer door meer afstand in het heupgewricht. het onstaat voornamelijk door een verkeerde houding, te veel zitten, eenzijdige belasting of lang autorijden etc. etc.

Beenlengteverschil veroorzaakt ruimte tussen de gewrichtsvlakken van de enkel, knie en vooral het heupgewricht waardoor een scheefstand in het bekken en de hele wervelkolom ontstaat.

Om dit beenlengteverschil op te heffen wordt bij de Dorn-methode het langere been op een natuurlijke zachte wijze korte gemaakt in plaats vanhet kortere been te verlengen middels oa een steunzooltje. Dat laatste stabiliseert juist de bekkenscheefstandwat in een later stadium tot heup- en rugklachten kan leiden.

Wanneer het beenlengteverschil is gecorrigeerd wordt vervolgens het SI-gewricht, het bekken en de hele wervelkolom nagelopen en indien nodig gecorrigeert in de juiste positie.

Dit gebeurt zonder kraken!!

Veel gezondheidsproblemen kunnen voortkomen vanuit de rug, een verschoven rugwervel kan veel klachten veroorzaken, zoals bv uitstralende pijn naar armen en benen, nek en schouderklachten.

De dorn therapie heeft geen ongewenste bijwerkingen en is ongevaarlijk en zeer werkzaam.

Wel adviseren wij om na de behandeling 3 dagen geen stofzuigerbewegingen te maken en niet zwaar tillen en schuiven.

 

Breuss massage

De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie. De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen. 

     

De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren. Bij osteoporose of pijn moet de massage heel voorzichtig gedaan worden, de massage mag niet pijnlijk zijn. Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn-therapie. De Breuss-massage kan ook na de Dorn-behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken. De Breuss-massage kan je zo vaak je wilt herhalen. Bovendien is de massage heel gemakkelijk te leren en heb je er geen verdere voorkennis voor nodig. Wel heb je er een (behandel) bank of tafel voor nodig en St.Janskruid olie.