Voetreflexologie/Chinflex

 

De voet weerspiegelt het gehele menselijke lichaam. Elk orgaan en elk lichaamsdeel zijn door energiestromen met een bepaald reflexgebied in de voet verbonden. Met massage van en druk op reflexpunten in de voet worden blokkades opgeheven. Hierdoor komen de bijbehorende organen weer in evenwicht en worden blokkades opgeheven. Het is het lichaam zelf dat aan het werk gaat om dit te bereiken.

Op deze manier kan men via de reflexzones op de voeten het gehele lichaam terug in balans brengen, verstoringen en/of blokkades in het lichaam worden verminderd of zelfs opgeheven. De energie kan weer vrij door lichaam en geest stromen.

Een voetreflexzonebehandeling wordt meestal niet als pijnlijk ervaren maar geeft een gevoel van onstpanning, ook na de behandeling. Het kan gezien worden als een waardevolle aanvulling op/naast/tijdens de reguliere gezondheidszorg of andere natuurgeneeswijzen.

Maar ook kunnen sommige reflexpunten wel pijnlijk zijn, of als gevoelig worden ervaren, deze plaatsen kunnen verhard of verdikt zijn. Ook kan dit aanvoelen als poreus gebied, in overleg wordt de behandeling wel/niet voorgezet.

Het is een prettige maar ook veilige methode voor jong en oud!

Westerse voetreflexmassage

De westerse voetreflexologie stimuleert de reflexzones en reflexpunten van de voet, die in verbinding staan met de diverse organen, zenuwen, klieren en gewrichten. Hierdoor kan het betreffende zieke orgaan zich herstellen of een zwak orgaan zich versterken.

Chinese reflexmassage (Chinflex)

De Chinezen combineren de reflexzones van de voeten met de meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Meridiaanbanen zijn energiebanen die door het hele lichaamlopen en het lichaam en alle organen voorzien van energie.

Bij de chinese reflexmassage worden het onderbeen en de knieën ook altijd gemasseerd. Hierdoor komt een goede doorstroming op gang en is het effect van de voetreflexbehandeling vele malen sterker. Tevens kent het totaal andere massagegrepen dan de westerse reflexmassage en enkele specifieke acupunctuurpunten zoals het punt voor slapeloosheid en het diabetes punt.

Foot chart1.png
       hersenen        maag
       sinussen        milt
       stem        lever
       hypofyse        galblaas
       hals en keel        bijnieren
       ogen        pancreas
       oren        nieren
       oksel        urineleider
       arm en schouder        urineblaas
       longen en borstkas        dikke darm
       hart        dunne darm
       schildklier en bronchioles        stuit
       plexus solaris        ischiaszenuw
       middenrif        Peyerse platen
       appendix

 Bron:wikipedia.org