Energetische therapie

 

Klachten waarvoor artsen/therapeuten geen oorzaken kunnen vinden, zouden te maken kunnen hebben met energieproblemen.
Organen, lichaamsdelen en bepaalde functies kunnen teveel, te weinig, zelfs geen energie hebben of krijgen. Dan zijn er dus functieproblemen zonder dat er aan zulke organen zelf iets hoeft te mankeren. Bij medisch onderzoek wordt dan niets gevonden.
Alles wat leeft communiceert, het leven tekent zich niet alleen door onze adem, polsslag en hersenactiviteit, er is meer, veel meer! Het Leven tekent zich ook door verbinding en communicatie via trillingen.
Het belangrijkste doel van energetische therapie is het veranderen van de energiestroom. Hierdoor wordt er een impuls aan je hele systeem gegeven zodat de harmonie zich zelf weer kan herstellen.

Een aantal voorbeelden:

-Overdragen van helende energie zoals activering van je zelfherstellend vermogen waardoor allerlei (lichamelijke) klachten kunnen verminderen
-De psyche in balans brengen zoals rust geven, stimuleren, staande blijven in je studie, niet lekker in je vel, veel piekeren etc etc.
-Tekorten aan energie aanvullen, te veel aan energie wegnemen zoals vermoeidheid, pijn, overgevoeligheid, blokkades opheffen, trauma's.   

Een pijnreactie betekent dat er een energiestoring is. Met behulp van de gevonden pijnplekjes kan nagegaan worden of de klachten van lichamelijke problemen komen (= somatisch),of dat er bij het probleem misschien ook psychische factoren meespelen (= psycho-somatisch). Controle- en behandelplekjes liggen op het hele lichaam, dit zijn reflexen en acupunten, ze liggen ook op lijnen die we meridianen noemen, op chakra's, segmenten, littekens en vlinderpatronen..

De energetische therapeut gebruikt als behandeltechnieken onder andere: drukken (=pressuur), massage, gekleurd en wit licht, warmte (=moxa), verschillende soorten olie, gelei of zalf en uiteraard het voeren van gesprekken.
De therapie kan onder andere bestaan uit:

meridiaan/chakratherapie, massage, reflexologie, acupressuur, moxa, lichttherapie en gesprekken.

Het is ook belangrijk om de littekens, te ontstoren, zodat de energiebanen weer volop kunnen stromen. Dit doe ik door middel van moxa. Mocht dit op u van toepassing zijn dan wordt daar uitgebreid aandacht aan besteed.

LEVENSENERGIE
Bij een gezond mens is de hoeveelheid levensenergie in evenwicht en harmonie met de rest van zijn energiesysteem. Levensenergie stroomt het lichaam in en uit zonder dat wij ons daarvan bewust zijn, tenzij wij ons uitgeput voelen doordat de levensenergie op is. Wij hebben energie van zon, lucht, water en voedsel nodig en er zijn biologische systemen in het fysieke lichaam om de energie te verwerken en ze voor ons gebruik beschikbaar te maken.