Oorkaarsenbehandeling

Oorkaarsen zijn gemaakt van zuivere bijenwas vermengd met geneeskrachtige kruiden en linnen. De oorkaars is een zuiver natuurprodukt van hoge kwaliteit.
Oorkaarsen werken via de uitwendige gehoorgang op dieper gelegen acupunctuurpunten, het heeft effect op het trommelvlies, het middenoor en evenwichtsorgaan. Door de verbinding met de buis van eustachius werkt het ook op de holtes. Oorkaarsen bevorderen zo de doorbloeding en activeren het lymphesysteem in de oren, keel, neus en bijholtes.

Oorkaarsen als therapie

Beide oren worden na elkaar behandeld, u ligt op een zij. De oorkaars wordt in de gehoorgang geplaatst deze wordt de hele tijd vastgehouden.
Tijdens de behandeling hoort u een aangenaam geknisper en geruis waar, de warmtestroom die onstaat intensiveert naarmate de kaars opbrand. De weldadige werking van de bijenwas ( met evt. aanvullende kruiden ) zorgt voor een positief effect in de omliggende holtes.
Na de behandeling moet het evenwichtsorgaan weer op gelijke temperatuur komen, daarom is het raadzaam om 15 minuten te rusten. Door de werking van de bijenwas komt er soms iets meer slijm uit de holtes dan u gewend bent.

Bij een klacht die langer aanwezig is ( chronisch ) word aangeraden om dit wekelijks te herhalen, bij acute klachten dagelijks, en preventief en/of herstellend is 1x in de 4 tot 6 weken aan te bevelen.

Toepassingen zijn o.a neus, keel, frontale irritaties ten gevolge van een verkoudheid, oorsuizen, hoofdpijn, activeren van de lokale bloedcirculatie.

Ze worden ook veel gebruikt voor ontspanning en relaxatie bij zenuwachtigheid, hyperactiviteit en stress.

Contraindicatie: Gaatje in het trommelvlies